Share

Când este timpul să schimbăm frigiderul

Când este timpul să schimbăm frigiderul?

Cu siguranță, frigiderul reprezintă unul dintre cele mai importante aparate electrocasnice, el fiind indispensabil în orice locuință. Fără el nu putem vorbi despre păstrarea mâncării în condiții optime și nici despre savurarea unei băuturi reci. Având în vedere faptul că o zi fără frigider poate fi o adevărată provocare, ne-am gândit să preîntâmpinăm această situație, discutând despre elementele care îți arată că este momentul să faci o schimbare.

1.Vechime mai mare de 10 ani
Dacă nu îți mai amintești când ai achiziționat actualul frigider sau îți pare a fi acolo de o viață, este clar că trebuie să îl schimbi. În general, un frigider are o durată de viață cuprinsă între 10 și 15 ani. Cu cât acesta este mai vechi, cu atât vei avea costuri de întreținere mai mari, care vizează fie reparațiile sau piesele de schimb, fie factura la electricitate. În momentul în care știi că frigiderul tău are 10 ani, îți recomandăm să începi să faci economii pentru unul nou.

2.Mâncare alterată
În cazul în care observi că mâncarea se alterează mai rapid decât în mod normal este clar că frigiderul tău are probleme în ceea ce privește menținerea unei temperaturi optime. Prin urmare, se va realiza un efort suplimentar pentru optimizarea temperaturii ceea ce implică mai multe resurse energetice, consumul fiind vizibil mai ridicat. Este mai potrivit să economisești și să îți achiziționezi un frigider nou decât să plătești, în permanență, facturi mai mari la curent.

3.Nivel crescut de zgomot sau absența acestuia
În mod normal, un frigider emite un zgomot ce nu este deloc deranjant. În momentul în care acesta devine zgomotos, trebuie să știi că motorul are probleme în privința funcționării iar șansele ca frigiderul să se defecteze sunt destul de mare. Nici opusul nu este de dorit. Dacă frigiderul este prea silențios iar alimentele sunt calde, problema ar putea fi generată de compresor.

4.Condens și o cantitate mare de gheață
Cu această problemă te poți confrunta în momentul în care frigiderul tău nu mai răcește optim. Ai grijă să verifici, constant, garnitura de cauciuc din jurul ușii pentru a identifica, la timp, picăturile de apă sau semnele de mucegai. Semne de condens pot exista și în interiorul frigiderului, subliniind existența unei probleme în ceea ce privește reglarea temperaturii. O dată cu apariția acestor semne, urmărește și starea alimintelor. Dacă acestea se deteriorează mai rapid, este clar că trebuie să te gândești la o revizie sau la schimbare frigiderului.
Atunci când te hotărăști să faci o schimbare și să îți achiziționezi un nou frigider te așteptăm la sediul Rivi Group din Str. Victoriei, nr. 59, localitatea Vama, județul Suceava sau te invităm să vizitezi magazinul nostru online, dând click aici.
Share

Beneficiile aparatului de vidat

Beneficii ale aparatului de vidat

Un aparat de vidat este un accesoriu ce nu ar trebui să îți lipsească din bucătărie. Având în vedere costul redus și beneficiile numeroase pe care acesta le oferă, îți recomandăm să îl pui pe lista de achiziții pentru anul acesta.

Ce este un aparat de vidat?
Un aparat de vidat reprezintă un dispozitiv care are rolul de a elimina aerul și umezeala din ambalajele folosite pentru depozitatea alimentelor. Acest lucru contribuie la încetinirea apariției mucegaiurilor și bacteriilor vinovate de descompunerea și alterarea alimentelor.
Care sunt beneficiile aduse de un aparat de vidat?
Așa cum vei vedea, deși un aparat destul de mic, îți aduce multiple beneficii.
1. Pastrarea alimentelor o perioadă mai lungă
În momentul în care alegem să vidăm alimentele, le putem păstra o perioadă mai mare de timp. În acest mod, mai ales în timpul pandemiei de Coronavirus, vei putea merge mai rar la cumpărături, având posibilitatea de a le ține în frigider o perioadă mai lungă de timp, fără a-și pierde proprietățile.
De asemenea, vei face economii semnificative, alimentele păstrându-se, în perfectă stare și evitând riscul aruncării rapide ca urmare a alterării.
2. Împiedicarea contaminării alimentelor cu bacterii
Indiferent cât de bine cureți frigiderul, este posibil să mai existe bacterii pe rafuri sau în aer. În momentul în care alegi să videzi produsele alimentare, scade semnificativ riscul de contaminare cu bacterii ce ne pun în pericol sănătatea chiar fără să ne dăm seama. În plus, alimentele nu se mai oxidează atât de rapid ca în situația amplasării lor pe farfurii sau în caserole.
3. Evitarea mirosurilor neplăcute
Anumite alimente, precum ceapa, pot degaja un miros neplăcut în frigider. În cazul în care se apelează la vidarea lor, acesta nu se mai răspândește, păstrându-se un aer curat în frigider. Astfel, nu mai există riscul de a fi preluat de alte produse alimentare din jurul său.
4. Economisirea de timp și spațiu
Un aparat de vidat îți permite să sigilezi porțiile de mâncare. În momentul în care îți dorești să le consumi, poți utiliza doar porțiile respective. Atunci când gătești, ai posibilitatea de a planifica mâncarea pe mai multe zile, reușind să economisești timp. De asemenea, mâncarea vidată ocupă mai puțin spațiu în frigider sau congelator, reușind să organizezi și să identifici, cu ușuriță, alimentele depozitate atunci când ai nevoie.
Nu trebuie să îți faci griji deoarece ambalajul vidat nu va modifica, în niciun fel, proprietățile și calitățile alimentelor. Te vei bucura de produse proaspete, o perioadă mai lungă.
5. Produsele vidate au un gust mai bun
Alimentele ambalate în vid își mențin mult mai bine aroma. Vei putea observa o diferență de gust în cazul acestora, comparativ cu cele nevidate. Este principiul pe care să bazează și mulți producători de cafea.
Dacă vrei și tu să te bucuri de aceste avantaje, achiziționând un aparat de vidat te așteptăm la sediul Rivi Group din Str. Victoriei, nr. 59, localitatea Vama, județul Suceava sau îl poți comanda online, dând click aici.

Share

De ce am nevoie de un program antivirus?

De ce am nevoie de un program antivirus?

Atunci când vorbim despre un sistem IT, conectat la Internet sau nu, este întotdeauna nevoie de un program antivirus. Nu va exista niciodată un moment în care oamenii, fie că ne referim la tineri rebeli în căutarea unei provocări sau la infractori cibernetici care urmăresc să exploateze date ale unor companii mari, nu vor căuta modalități de a comite o ilegalitate soldată cu pagube de valori și importanțe diferite.

Ce este un program antivirus?

Un program antivirus este un instrument important care ajută la prevenirea acestor atacuri. Toate intruziunile într-un computer exploatează ceea ce este cunoscut ca o vulnerabilitate sau o slăbiciune a sistemului de operare al computerului sau a altor programe software care pot acționa ca punct de acces pentru un atac. O dată ce chiar și cea mai inofensivă dintre intruziuni exploatează o vulnerabilitate, aceasta trimite practic un semnal către alții că un computer a fost infiltrat. Prin urmare, metaforic vorbind, deschide ușa larg pentru atacuri mult mai periculoase.
Atunci când vrei să îți achiziționezi un antivirus, asigură-te că alegi un program de încredere, al unei companii cu recunoaștere în domeniu, pe bază de abonament. Acest lucru este important deoarece companiile de securitate au grijă să protejeze, în timp real, computerele abonaților, oferindu-le actualizări împotriva celor mai noi amenințări.

Împotriva cui ne protejează un antivirus?

Antivirusul nu blochează doar virușii, așa cum sugerează numele său. Deși multe persoane consideră toate intruziunile ca fiind viruși, nu este adevărat. Mai jos regăsești o listă cu tipurile de protecție pe care un program antivirus ți le oferă:

• Protecție împotriva virușilor – în mod evident, un program antivirus îți va proteja computerul împotriva virușilor sau atacurilor menite să îl distrugă;

• Protecție împotriva boților – te avertizează în momentul în care cineva încearcă, în mod abuziv, să preia controlul asupra computerului tău, cu scopul de a-l folosi pentru a trimite, automat, mesaje SPAM sau a realiza alte atacuri;

• Protecție împotriva programelor de tip Worm – acestea atacă, în general, rețelele. Totuși, ele pot stoca, în calculator, programe malware care, ulterior, vor deveni dăunătoare.

• Protecție împotriva programelor de tip Trojan – programul antivirus nu poate împiedica informarea greșită a unei persoane cu privire la legitimitatea unui program sau document pe care vrea să îl descarce. Totuși, acesta are capacitatea de a avertiza în cazul în care un program malware este detectat sub forma unui fișier Trojan.

• Protecție împotriva programelor de tip Spyware – programul antivirus poate detecta infectarea unui calculator cu un program de tip Spyware, menit să colecteze sau să fure informații, chiar și atunci când sursa este una legitimă.

• Protecția mesajelor – fie că vorbim despre mesaje instant sau e-mailuri, programul tău antivirus te va atenționa în cazul în care acestea conțin link-uri sau anexe periculoase.
În general, programele antivirus vin însoțite de instrumente și sisteme de recuperare ce vor ajuta la eliminarea oricărui fișier infectat ce a trecut de filtrele de protecție.
De asemenea, progremele antivirus nu sunt utile doar pentru calculatoarele conectate la internet. Virușii se pot împrăștia și prin intermediul device-urilor de stocare portabile.
Ce trebuie să fac?
În cazul în care nu ai un program antivirus instalat sau ți-a expirat licența, noi te putem ajuta. Vino în magazinul Rivi, din Str. Victoriei, nr. 59, Vama, Jud. Suceava sau comandă online – link – programul antivirus preferat, la prețuri accesibile. Pentru că așa cum știi, ne place să îți punem la dispoziție produse utile pe care să ți le poți permite.