RGPD

Prelucrarea datelor cu caracter personal
S.C. RIVI GROUP S.R.L. , avand sediul social in Loc.Vama str.Victoriei nr.59 jud.Suceava, inregistrata la Registrul Comertului sub nr.J33/430/2007, avand CUI RO21333679, este operator de date cu caracter personal atunci cand prelucreaza datele dvs. cu caracter personal.
Datele cu caracter personal vor fi colectate si prelucrate numai in masura permisa prin Regulamentul General (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date (GDPR).

Ce date colectam
Prelucram date personale atunci cand intri in mod direct in relatia cu noi, in general prin mijloace electronic ,cum ar fi:
• iti creezi un cont pe site si ne oferi informatii precum numele, telefonul si adresa ta de e-mail;
• plasezi o comanda si ne furnizezi informatii precum adresa de livrare, numarul de telefon sau metoda de plata aleasa
De asemenea, prelucram date personale si in mod automat. Spre exemplu, vizitatorii www.rivigroup.ro, trimit automat la navigarea oricarei pagini a site-ului o serie de date tehnice cum ar fi adresa IP, tipul browser-ului, sistemul de operare etc. Folosim astfel de date pentru a studia statisticile referitoare la navigarea pe site, in scopul imbunatatirii experientei vizitatorilor acestuia. Alte date tehnice sunt colectate prin intermediul fisierelor de tip cookies si tehnologii similare, atunci cand vizitezi www.rivigroup.ro sau interactionezi cu reclamele noastre intalnite la navigarea pe internet. Nu colectam si nu prelucram date sensibile incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu colectam si prelucram date personale ale minorilor sub varsta de 16 ani.

Scopuri in care prelucram datele personale
Datele dvs. cu caracter personal sunt utilizate in urmatoarele scopuri:
1. Pentru a va oferi produsele si serviciile Rivi Group
• crearea si administrarea contului tau in magazinul online rivigroup.ro;
• prelucrarea comenzilor tale, inclusiv preluarea, validarea, facturarea si expedierea acestora;
• rezolvarea solicitarilor tale de orice natura referitoare la o comanda, ori la bunurile sau serviciile achizitionate de la noi;
• returnarea produselor conform prevederilor legale, in urma solicitarii tale;
• rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
• acordarea de finantari in colaborare cu partenerii nostri;
• servicii asociate contului Rivigroup (produse favorite, alerte de pret etc.),;
• asistenta/suport pentru clienti si potentiali clienti.
In toate aceste cazuri, prelucrarea datelor dvs personale este necesara pentru incheierea si executarea unui contract intre dvs. si Rivi Group.
De asemenea, anumite prelucrari de date sunt impuse de legislatia fiscal-contabila in vigoare. Temeiul legal pentru aceste prelucrari de date este prevazut in Regulamentul RGPD("Regulamentul general privind protectia datelor") in art. 6 alin. 1 lit. b (executarea unui contract) si lit. c (indeplinirea unei obligatii legale) din Regulamentul RGPD. .
2. Pentru imbunatatirea serviciilor noastre
Pentru a oferi cea mai buna experienta de cumparare online clientilor nostri, Rivi Group se afla intr-o continua dezvoltare. Pentru aceasta, putem colecta si utiliza anumite informatii în legatura cu comportamentul dvs. de Cumpararor, va putem invita sa completati chestionare de satisfactie subsecvent finalizarii unei comenzi sau putem desfasura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii si cercetari de piata.
Temeiul legal pentru aceste prelucrari de date este prevazut in Regulamentul RGPD in art. 6 alin. 1 lit. b (executarea unui contract) pentru chestionarele legate de comenzi sau lit. f (interesul legitim) pentru comunicarile cu clientii existenti in scopul imbunatatirii activitatii Rivi Group. Aceste activitati au in centru interesul nostru legitim de a desfasura activitati comerciale, avand intotdeauna grija ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale sa nu fie afectate.
3. Pentru promovare(marketing)
Deoarece dorim sa va tinem la curent cu cele mai bune oferte va putem trimite prin canalele de comunicare electronica(e-mail, SMS, notificari pe telefon, notificari in browser etc.) informatii cu privire la produsele si serviciile similare ori complementare celor cumparate sau pentru care ai aratat interes de cumparare.
Tocmai de aceea folosim anumite date cu privire la comportamentul tau de cumparator (de exemplu, produsele cumparate sau vizualizate ori cele adaugate in lista de Favorite pentru a-ti crea un profil, in scopul personalizarii mesajelor de marketing sau in scopul analizarii datelor statistice. Comunicarile de marketing sunt realizate pe baza consimtamantului pe care ni l-ai acordat in prealabil. De exemplu, printr-un clic pe butonul "Aboneaza-ma!" din cadrul sectiunii Aboneaza-te la newsletter! sau alte formulare similare. Trebuie sa stii ca poti sa te razgandesti si sa-ti retragi acest consimtamant in orice moment, prin click pe link-ul de dezabonare din cadrul mesajului sau prin contactarea responsabilului cu protectia datelor personale, la adresa de mail contact@rivigroup.ro Daca ai deja un cont pe Rivigroup.ro sau ai comandat produse de la noi, putem sa ne bazam activitatile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova si a ne dezvolta activitatea comerciala. Insa in oricare astfel de situatii avem grija sa luam masurile necesare pentru ca drepturile si libertatile tale fundamentale sa nu fie afectate. Temeiul legal pentru aceste prelucrari de date pentru marketing direct este prevazut in Regulamentul RGPD in art. 6 alin. 1 lit. a (consimtamant) si lit. f (interesul legitim).
3. Pentru protejarea intereselor noastre legitime
Exista situatii in care prelucram date personale prin utilizarea sau transmiterea catre terti de informatii pentru a ne proteja activitatea comerciala:
• masuri de protectie a site-ului www.rivigroup.ro si a utilizatorilor acestuia fata de atacurile cibernetice;
• masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;
• masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.
Temeiul legal pentru aceste prelucrari de date este prevazut in Regulamentul RGPD in art. 6 alin. 1 lit. f (interesul legitim).

Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal
In unele situatii, putem transmite, pune la dispozitie sau oferi acces la anumite date personale, relevante si necesare, unor destinatari si/sau terti (parteneri contractuali ai Rivi Group), din urmatoarele categorii, in mod individual, in functie de scopurile prelucrarii anterior mentionate si de serviciile prestate de acestia:
• furnizorilor de servicii de curierat;
• furnizorilor de servicii de plata financiar-bancare;
• furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;
• furnizorilor de servicii de cercetare de piata;
• furnizorilor de servicii IT;
• furnizorilor de servicii de gazduire web;
• furnizorilor de service pentru produsele comercializate;
• altor societati cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si serviciilor noastre.
In cazul in care ne revine o obligatie legala sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice. Rivi Group se asigura ca accesul la datele dvs. de catre tertii persoane juridice de drept privat se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, in baza unor contracte incheiate cu acestia.

Cat timp pastram datele dvs. cu caracter personal
In general vom stoca datele dvs. cu caracter personal cat timp aveti cont pe www.rivigroup.ro. Puteti sa ne solicitati oricand stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului la adresa de email contact@rivigroup.ro si vom da curs acestor solicitari, sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, in situatiile in care legislatia aplicabil sau interesele noastre legitime o impun.

In ce tari transferam datele dvs. cu caracter personal
Momentan prelucram datele dvs. cu caracter personal numai pe teritoriul Romaniei. Vom lua intotdeauna masurile necesare pentru a ne asigura ca orice transfer international de date cu caracter personal este gestionat cu atentie cu scopul de a va proteja drepturile si interesele.

Cum protejam datele dvs. cu caracter personal
Rivi Group asigura securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei:
• folosim o conexiune securizata (HTTPS) intre dispozitivele tale si site-ul nostru;
• pastram datele pe servere securizate si asiguram redundanta stocarii acestora;
Cu toate aceste masuri luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, va atragem atentia ca transmiterea informatiilor prin Internet, in general, sau prin intermediul altor retele publice, nu este complet sigura, existand totusi riscul ca datele sa fie furate si utilizate de catre terte parti neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

Care sunt drepturile dvs. cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal
Regulamentul RGPD iti recunoaste o serie intreaga de drepturi in legatura cu datele tale personale. Toate aceste informatii vor fi prezentate in continuare. Pentru exercitarea acestor drepturi, ne poti contacta folosind detaliile de contact oferite. Va rugam sa retineti urmatoarele aspecte daca doriti sa va exercitati aceste drepturi:
Identitate. Luam in serios confidentialitatea tuturor inregistrarilor care contin date personale. Din acest motiv, te rugam sa ne transmiti cererile folosind adresa de e-mail aferenta contului tau Rivigroup. In caz contrar, ne rezervam dreptul sa efectuam verificari suplimentare prin solicitarea de informatii care au ca scop confirmarea identitatii tale.
Furnizare informatii. In cazuri exceptionale, cand solicitarea ta este nefondata, repetitiva sau excesiva, ne rezervam dreptul sa respingem cererea de furnizare a informatiilor, in conformitate cu art. 12 din Regulamentul RGPD.
Durata de raspuns. Ne propunem sa raspundem la orice solicitari valide in termen de maximum 30 de zile. Acest termen poate fi prelungit cu 2 luni in cazuri mai complicate, cum ar fi de exemplu situatia in care ai facut mai multe solicitari, sau cererea ta necesita operatiuni complexe.
Drepturile tertelor parti Vom accepta orice solicitare si o vom trata corespunzator, avand in vedere ca raspunsul si solutia oferite sa nu afecteze drepturile unor terte parti, atunci cand aceasta posibilitate exista.

Drepturi legate de datele personale


Accesul la date Poti sa ne soliciti:
• sa confirmam daca iti prelucram datele cu caracter personal;
• sa iti punem la dispozitie o copie a acestor date;
• sa iti oferim informatii despre datele tale personale, cum ar fi de exemplu datele detinute, scopurile in care le utilizam, daca le divulgam unor terti si cui anume, daca le transferam in afara granitelor si cum le protejam, cat timp le pastram, ce drepturi ai cu privire la ele, cum poti face o plangere si cui o poti adresa, de unde am obtinut datele tale.
________________________________________
Rectificarea datelor Iti oferim in contul tau Rivi Group posibilitatea sa corectezi aceste informatii in mod liber. Dar poti si sa ne soliciti sa rectificam sau sa completam datele tale personale, atunci cand consideri ca acestea nu corespund realitatii. Este posibil sa incercam sa verificam acuratetea datelor inainte de a le rectifica.
________________________________________
Stergerea datelor Poti sa ne soliciti sa iti stergem datele personale in situatia in care:
• acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost prelucrate;
• acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost prelucrate;
• dai curs unui drept legal de a te opune prelucrarii;
• datele au fost prelucrate ilegal;
• ne revine o obligatie legala in acest sens.
Este bine sa stii ca nu avem obligatia sa ne conformam solicitarii de stergere a datelor tale personale in cazul cand prelucrarea este necesara:
• pentru respectarea unei obligatii legale;
• pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.;
Desi acestea doua sunt cele mai probabile circumstante in care ti-am putea refuza solicitarea de stergere a datelor personale, pot exista si alte imprejurari in care nu suntem obligati sa dam curs unei astfel de solicitari. Sa ai in vedere ca inaintea trimiterii unei solicitari de acest gen sa iti descarci din cont si sa iti salvezi local toate documentele ce insotesc comenzile efectuate la Rivigroup (de exemplu, facturi sau certificate de garantie), indiferent daca factura fiscala aferenta acestora a fost emisa pe numele tau sau pe numele unei alte persoane fizice sau juridice. In caz contrar, vei pierde accesul la aceste documente.
________________________________________
Restrictionarea prelucrarii datelor Poti sa ne soliciti o restrictionare a prelucrarii datelor tale personale in cazul in care:
• acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost prelucrate;
• contesti exactitatea lor (vezi detaliile legate de rectificarea datelor), pentru a ne permite sa efectuam verificarile necesare;
• prelucrarea este ilegala, insa nu doresti ca datele sa fie sterse;
• datele nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care a fost realizata prelucrarea, dar ai nevoie de acestea pentru a constata, a exercita sau a apara un drept in instanta;
• ti-ai exercitat dreptul de a te opune prelucrarii, iar verificarea daca drepturile noastre prevaleaza in respectivul caz este inca in desfasurare.
Este bine de stiut ca putem continua sa folosim datele tale personale in urma unei solicitari de restrictionare a prelucrarii, in cazurile cand:
• avem consimtamantul tau;
• pentru a constata, exercita sau asigura apararea unui drept in instanta;
• pentru a proteja afectarea drepturilor unei alte persoane fizice sau juridice.
________________________________________
Portabilitatea datelor Poti sa ne soliciti sa iti furnizam datele personale intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit prin mijloace automate. Sau poti sa ne soliciti, daca este tehnic posibil, ca datele tale personale sa fie portate direct catre un alt operator, dar numai atunci cand:
• prelucrarea se bazeaza pe consimtamantul tau, ori pe incheierea sau executarea unui contract cu tine;
• prelucrarea se face prin mijloace automate.
________________________________________
Opozitia la prelucrarea datelor In cazul in care consideri ca drepturile si libertatile tale fundamentale prevaleaza in situatia unei prelucrari a datelor tale personale avand ca temei legal un interes legitim al nostru, poti sa te opui in orice moment acestei prelucrari. De asemenea, te poti opune oricand prelucrarii datelor tale in scop de marketing direct (inclusiv crearii de profiluri), fara a fi necesara invocarea vreunui motiv pentru aceasta solicitare. Vom inceta in cel mai scurt timp posibil aceasta prelucrare.
________________________________________
Luarea de decizii automate Nu luam decizii automate sau de creare de profiluri care sa aiba efecte juridice ori alt efect semnificativ.


Va amintim faptul ca puteti contacta in orice moment Responsabilul cu protectia datelor al companiei S.C. RIVI GROUP S.R.L. prin transmiterea unei solicitari prin e-mail al adresa: contact@rivigroup.ro sau prin posta/curier la adresa: loc.Vama str.Victoriei nr.59 judetul Suceava - cu mentiunea "in atentia Responsabilului cu protectia datelor".